Contributi in riviste
-
Bochicchio D.; Faeti V.; Marchetto G.; Poletti E.; Maranesi M.; Mordenti A.L.; Della Casa G., Effect of feeding partially hydrogenated lard on trans-fatty acid content of muscle and backfat of heavy pigs, «MEAT SCIENCE», 2005, 71, pp. 651 - 656 [Articolo in rivista]
-
Tassinari CA.; Rubboli G.; Gardella E.; Cantalupo G.; Calandra-Buonaura G.; Vedovello M.; Alessandria M.; Gandini G.; Cinotti S.; Zamponi N.; Meletti S., Central Pattern Generators for a common semiology in fronto-limbic seizures and in parasomnias. A neuroethologic approach, «NEUROLOGICAL SCIENCES», 2005, 26, pp. 225 - 232 [Articolo in rivista]
-
Rizzi L.; Simioli M.; Altafini A.; Zaghini A., Qualità delle uova e residui di micotossine in galline ovaiole alimentate con diete contenenti aflatossina B1 e glucomannani esterificati., «ZOOTECNICA INTERNATIONAL», 2005, 10, pp. 44 - 48 [Articolo in rivista]
-
G. Biagi; A. Formigoni, La qualità dell’insilato passa dagli enzimi, «INFORMATORE ZOOTECNICO», 2005, 22, pp. 70 - 74 [Articolo in rivista]
-
Barbara C.; Pozzati E.; Marucci G.; Joechler M.; Pisoni L.; Bellei E.; Leonardi M.; Masetti L., Effects of GLUBRAN 2 acrylic glue on the subarachnoid surface in swine - preliminary findings, «RIVISTA DI NEURORADIOLOGIA», 2005, 18, pp. 537 - 545 [Articolo in rivista]
-
Castriota L.; Gustinelli A.; Marcer F.; Trentini M.; Falautano M.; Andaloro F., Infection by plerocercoids of the Atlantic trypanorhynch Pterobothrium senegalense in the labrid Xyrichtys novacula from the Central Mediterranean, «ELECTRONIC JOURNAL OF ICHTHYOLOGY», 2005, 2, pp. 61 - 64 [Articolo in rivista]
-
Zaghini A., L’acqua come veicolo di farmaci per via orale nell’allevamento delsuino: pregi e difetti, «LARGE ANIMALS REVIEW», 2005, 11, pp. 3 - 9 [Articolo in rivista]
-
Ligabue M.; Lucchetti D.; Catone T.; Fabrizi L.; Marvasi L.; Zaghini A.; Coni E., Rapid depletion of marbofloxacin residues in rabbit after therapeutic treatment, «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2005, 68, pp. 2480 - 2484 [Articolo in rivista]
-
Montagner M.; Bortolazzo E.; Ligabue M.; Zaghini A., Preliminary study on the presence of aflatoxin B1 in feeds for lactating cows sampled in the Parmigiano Reggiano production area, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2005, 4, pp. 159 - 161 [Articolo in rivista] Open Access
-
Mazzola S.; Forni M.; Albertini M.; Bacci M.L.; Zannoni A.; Gentilini F.; Ciminaghi B.; Lavitrano M.; Otterbein L.E.; Bach F.H.; Clement M.G., Carbon monoxide pretreatment prevents respiratory derangement and ameliorates hyperacute endotoxic shock in pigs., «THE FASEB JOURNAL», 2005, 19(14), pp. 2045 - 2047 [Articolo in rivista]
-
MORDENTI A.L.; GATTA P.P.; LAMBERTINI L.; TASSINARI M., EFFETTI DELLA SOMMINISTRAZIONE CON L'ALIMENTO DI FONTI VEGETALI DI LCPUFA SUI LIPIDI MUSCOLARI E DI RISERVA IN BOVINE DA CARNE, «PROGRESS IN NUTRITION», 2005, 7, pp. 201 - 210 [Articolo in rivista]
-
S.Pirondi; Fernandez M.; Giardino L.; T.Hökfelt ; Calza' L, The galanin-R2 agonist AR-M1896 reduces glutamate toxicity in primary neural hippocampal cells, «JOURNAL OF NEUROCHEMISTRY», 2005, 95, pp. 821 - 833 [Articolo in rivista]
-
A.L. Mordenti, MICROFLORA INTESTINALE E SALUTE, «LARGE ANIMALS REVIEW», 2005, 11 (4), pp. 21 - 32 [Articolo in rivista]
-
Mordenti A.L.; Gramenzi A.; Brogna N.; Formigoni A., Effect of dietary supplementation with methionine on cheese-making properties., «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2005, 4, pp. 236 - 238 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ciulli S.; Natale A.; Battilani M.; Galletti E.; Prosperi S., Genetic characterisation of coat protein gene of betanodavirus isolates from different fish species, «VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS», 2005, 29 (Suppl. 2), pp. 237 - 240 [Articolo in rivista]
-
Manetta A.C.; Di Giuseppe L.; Giammarco M.; Fusaro I.; Simonella A.; Gramenzi A.; Formigoni A., High-performance liquid chromatography with post-column derivatisation and fluorescence detection for sensitive determination of aflatoxin M1 in milk and cheese., «JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A», 2005, 1083, pp. 219 - 222 [Articolo in rivista]
-
Gramenzi A.; Formigoni A.; Giammarco M.; Fusaro I., I grassi delle carni dei ruminanti possono essere utili alla salute umana., «L'INFORMATORE AGRARIO», 2005, 29, pp. 46 - 48 [Articolo in rivista]
-
Mordenti A.; Mordenti A.L., Probiosis and probiotics: a century of progress, «RIVISTA DI CONIGLICOLTURA», 2005, 42 (3), pp. 16 - 20 [Articolo in rivista]
-
Rossi A.; De Roest K.; Sardi L.; Mordenti A.L.; Speroni M.; Della Casa G., Quanto azoto assunto con la razione finisce nelle feci e nell’aria., «L'INFORMATORE AGRARIO», 2005, 31, pp. 47 - 49 [Articolo in rivista]
-
P. De Castro; F. Adinolfi, Segnali preoccupanti dal settore dell’ortofrutta, «NUOVA ECONOMIA NUOVA SOCIETÀ», 2005, 12, pp. 97 - 99 [Articolo in rivista]